Metodologinen työpaja: Muistin tutkimus – Muistitietotutkimus – Oma/elämäkerrallisuus

Metodologinen työpaja: Muistin tutkimus – Muistitietotutkimus – Oma/elämäkerrallisuus 

Ti 17.4.2018 klo 12-16, E225, Minerva 2. krs (Kaivokatu 12)

Muistia, muistoja ja muistamista tutkitaan monilla tieteenaloilla siinä määrin, että muistamiseen liittyvä tutkimus on eriytynyt etenkin kansainvälisillä tutkimuskentillä omiksi tutkimussuuntauksiksi: Memory Studies, Oral History ja Life Writing. Vaikka näillä tutkimussuuntauksilla on monia yhtymäkohtia, ne ovat kaikki syntyneet eri aikoina toisistaan erillään ja hyvinkin eri lähtökohdista. Tutkimussuuntausten erot ovat synnyttäneet tilanteen, jossa eri tutkimussuuntauksia edustavat tutkijat kohtaavat harvoin. Tilanteen korjaamiseksi on viime vuosina ryhdytty saattamaan näitä eri tutkimussuuntauksia edustavia tutkijoita yhteen pohtimaan, mitä voisimme oppia toisiltamme.

Tutkitko sinä aihetta, jossa nämä eri tutkimussuuntaukset risteävät? Mietityttääkö sinua esimerkiksi yksityisen ja julkisen muistin kohtaaminen? Onko sinulla käytössäsi tutkimusaineisto, jonka käsittelyyn toivoisit uusia näkökulmia? Tervetuloa keskustelemaan SELMAn metodologiseen työpajaan. Lue lisää…

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s